Fortum väittää investoivansa energiayhtiö

Uniper?

Uniper on saksalainen energiayhtiö, jonka suurin yksittäinen omistaja on Fortum. Uniper tuottaa edelleen noin neljänneksen kapasiteetistaan hiilivoimalla, ja Uniperin päästöt ovat suuremmat kuin koko Suomen päästöt.

Uniperiin hiilivoimasta huolimatta, ei sen vuoksi. Samaan aikaan Fortumin suurin omistaja, Suomen valtio, on tehnyt lupauksen pyrkiä hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä. Fortumin entistä suurempi omistusosuus Uniperista tekee suomalaisista välillisesti vastuullisia hiilentuotannosta ja fossiilisten polttoaineiden kysynnän ylläpitämisestä.

Jos Uniperin annetaan jatkaa hiilivoiman tuottamista, osallistumme Suomen kansalaisina aktiivisesti kuudennen massasukupuuttoaallon kiihdyttämiseen ja kiistämme tulevilta sukupolvilta heidän perusoikeutensa hyvään elämään.

Me vaadimme


Liity kapinaan fossiileja vastaan.

Liity mukaan Elokapinan kampanjaan Fortumin vastuuttoman toiminnan paljastamiseksi ja Uniperin hiilivoiman alasajamiseksi.Olen käynyt Elokapinan väkivallattoman suoran toiminnan (NVDA) koulutuksen.

Olen lukenut ja hyväksyn
Haluan saada tulevaisuudessa uutisia Elokapinan toiminnasta.


Jäitkö vielä miettimään?
Vieritä alas, ja lue taustat Fortum-Uniper-kaupasta.

ELÄMME JO KESKELLÄ ILMASTO­KRIISIÄ

 

Maapallon keskilämpötila on jo noussut noin 1,0 Cº ja jatkaa tällä hetkellä nousua noin 0,2 Cº vuosikymmenessä. Olemme saavuttaneet pisteen, jossa ilmaston lämpenemisen ehkäiseminen ei ole enää mahdollista. Mahdollista on ainoastaan katastrofaalisimpien seurausten välttäminen ja tulevaisuuden lisälämpenemisen ehkäiseminen.

FORTUM, UNIPER JA SUOMI - ILMASTOKRIISIN OSAKKAAT?

Suomen hallitus on sitoutunut tekemään konkreettisia yhteiskunnallisia muutoksia ekokriisin hidastamiseksi. Hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite hiilineutraaliudesta vuonna 2035, ja jotta tavoitteeseen on mahdollista päästä, on muutostyöt aloitettava välittömästi.

DATTELN 4 – Uniperin häpeätahra.

Saksalainen Datteln 4 hiilivoimala on Uniper-kaupan myötä Fortumin syliin langennut hiilenmusta päästöpommi. Kyseessä on upouusi kivihiilivoimala, jota ei ole – vielä - avattu mm. ympäristöjärjestöjen vastustuksen vuoksi.UNIPER UHKAA HAASTAA ALAN­KOMAAT OIKEUTEEN - Miksi?

Fortumin ja Uniperin kauppa on monella tavalla ongelmallinen. Uniper on uhannut haastaa Alankomaat välimiesoikeuteen.

Haasteen syynä on se, että Alankomaat on hyväksynyt 10.12.2019 uuden lain, joka kieltää hiilen käytön sähköntuotannossa 1.1.2030 eteenpäin. Fortumin ja Uniperin kaupan kautta ollaan ajautumassa tilanteeseen, jossa suomalainen valtio-omisteinen yhtiö Fortum haastaa toisen valtion oikeuteen ilmastokriisiä ehkäisevän poliittisen työn takia.Lisätietoa