Syyskapina on erinomainen hetki tulla mukaan toimintaamme. Juuri nyt Suomi surisee erilaisia kapinatapahtumia, joista löytyy jotakin sopivaa aivan jokaiselle.

Jos olet aikaisemmin osallistunut yhteen tai useampaan tapahtumaan, mutta jäänyt kyydistä, on Kapinatreffit (1.10., Senaatintori) sinulle oikea osoite. Tapahtuma ei ole romanttinen, vaan voit tutustua siellä muihin kapinakavereihin ja löytää oman lähiryhmän vaikkapa kapinaviikkoa varten.

Osallistuminen Ilmastokriisi: Suuntana sukupuutto ja mitä sille pitäisi tehdä -puheeseen (2.10, Oulu, 5.10, Helsinki ja  7.10 Helsinki.) tai Perehdytys Elokapinaan -tilaisuuteen (6.10, Senaatintori) ovat oivia tapoja tutustua Elokapinaan. Nämä tapahtumat sopivat sinulle, joka et vielä tiedä paljoa Elokapinasta, mutta haluaisit oppia lisää ja ehkä tulla mukaan.

Syyskapinan aikana on hyvä mahdollisuus tutustua myös Elokapinan sisällä toimiviin teemayhteisöihin. Vierailu teemayhteisöjen tapahtumassa voi hyvin olla ensimmäinen kosketuksesi Elokapinaan. Osallistumalla teemayhteisön tilaisuuteen voit tutustua muihin samanhenkisiin kapinallisiin ja pääset suoraan suunnittelemaan yhteisön tulevaa toimintaa.

Perehdytys kristittyjen Elokapinaan -tilaisuudessa (4.10, Helsinki) pohditaan kansalaistottelemattomuutta kristillisessä perinteessä. Queerkapinan kahviteltalla ja työpajalla (7.10. Senaatintori) puolestaan keskustelun polttopisteenä on ihmisoikeus- ja ympäristökysymykset ja tasa-arvoinen ja nopea kestävyysiirtymä.

Väkivallattoman suoran toiminnan koulutuksessa (5.10. Oulu) opit teoriassa ja käytännössä, kuinka Elokapina harjoittaa väkivallatonta suoraa toimintaa, eli NVDA:ta. Tämän koulutuksen jälkeen voit halutessasi tulla mukaan Elokapinan aktioihin. Kapinaviikon ajan koulutukset Helsingissä ovat valitettavasti täynnä.

Muistathan, että Helsingin Senaationtorilla sinua palvelee Syyskapinan ajan Kapinakeskus, jonne voit koska vain piipahtaa juttelemaan ja kyselemään Elokapinasta. Löydät lisää tapahtumia aikataulusta ja Facebookista.

Olemme väkivallaton kapina ja johtajaton kansanliike, ja ideologisesti sitoutumattomia. Autonomisena osana kahdessa vuodessa yli 70 maahan laajentunutta Extinction Rebellion -liikettä olemme myös kansainvälisesti toimintakykyisiä. Toivomme paitsi muuttavamme Suomen politiikan suuntaa pysyvästi, asettavamme myös kansainvälisellä tasolla kauaskantoisen esimerkin muille siitä, kuinka kunnianhimoiset ilmaston ja ekologian tavoitteet muutetaan konkreettisiksi teoiksi.

Kuva kaduilla värikkäästi marssivista Extinction rebellionin protestoijista.


Jos sinulla on kysymyksiä siitä, miten päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä Elokapinan Yhteisö ja Kasvu ryhmään sähköpostilla yhteiso@elokapina.me, tai Elokapinan basessa.

Katso myös vinkkejä Elokapinan yleiseltä Tule mukaan -sivulta.