”Älä ikinä epäile, etteikö pieni ryhmä tiedostavia ja sitoutuneita ihmisiä voisi muuttaa maailmaa; itse asiassa, se on ainoa tapa, jolla maailmaa on ikinä muutettu.”

– Margaret Mead, antropologi


Lokakuussa Elokapina valtaa Helsingin kadut luovemmin, rohkeammin ja isommin kuin koskaan! Tule mukaan vetämään hätäjarrusta ennen kuin mahdollisuuksien ikkuna sulkeutuu.

Uusimman tiedon mukaan ilmaston ja ekologian kriisi on paitsi tunnistettua vakavampi, nyt myös eksistentiaalinen uhka ihmiskunnalle. Johtavat tutkijat ennustavat ihmissivilisaation romahdusta. Silti, ja etenkin tänä vuonna nähtyjä päättäväisiä koronatoimia vasten, poliittisen järjestelmän toimettomuus käy yhä räikeämmäksi.

Katsomme, että Suomen hallitus on syyskuun budjettiriihessä epäonnistunut riittävissä konkreettisissa ilmastotoimissa. Järjestelmätason käännettä kestävään suuntaan ei tapahtunut. Turpeen poltto aiotaan vain puolittaa vuoteen 2030 mennessä! Tämä tilanteessa, jossa meidän pitäisi lähes kolminkertaistaa nykyinen päästöjen vähentämistahti ja yhtäaikaisesti kasvattaa hiilinielujamme, jotta ehtisimme omien kansallisten päästöjemme osalta Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen uralle.

Näyttää, että mitä pidempään uskomme yksin puoluepolitiikan ja elinkeinoelämän tuottavan tarvittavat ilmastotoimenpiteet, sitä enemmän elintärkeää aikaa menetämme. Tämä kierre on rikottava. Vaakakupissa on viime kädessä kaikki mitä rakastamme, ja miljoonien ellei miljardien ihmisten elämä. On toimittava tilanteen vakavuuden edellyttämällä tavalla.

Siksi, tänä syksynä, meidän on vedettävä hätäjarrusta ja noustava kapinaan – elämän puolesta, apatiaa vastaan!

Kapina elämän puolesta levittäytyy ympäri Suomea Elokapinan paikallisryhmien toimesta vaatimaan Suomen hallitusta julistamaan ilmastohätätilan sekä tekemään sitovia, oikeudenmukaisia päätöksiä kohti hiilineutraaliutta sekä ekologista jälleenrakennusta!


AIKATAULU
VAATIMUKSET
TULE MUKAAN
UUTISET