Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla
media@elokapina.me


Yleiset Elokapinan kuvamateriaalit lehdistölle löydät täältä.
Tapahtumakohtaiset kuva-albumit löydät lehdistötiedotteista.

LehdistötiedotteetElokapina katsoo että OC-sumutteen käyttö ei ollut poliisilain mukaista vähimmän haitan ja suhteellisuuden periaatetta noudattavaa voimankäyttöä. Mielenosoittajat istuivat rauhallisesti Kaisaniemenkadulla ja yksiselitteisesti tehokkain ja lievin mahdollinen keino poliisin tehtävän suorittamiseksi olisi ollut fyysinen siirtäminen ja kiinniotto. Poliisin resurssipula ei ole hyväksyttävä syy tuottaa tarpeetonta kipua rauhanomaisille mielenosoittajille.


Elokapina vaatii Marinin hallitukselta, että se julistaa Suomeen ilmastohätätilan ja alkaa noudattaa allekirjoittamaansa Pariisin ilmastosopimusta. Tämän takia joukko mielenosoittajia pysäytti liikenteen Helsingin Unioninkadulla viideksi tunniksi. Tiesulun rauhanomaisuudesta huolimatta poliisi käytti toistuvasti pippurisumutetta paikallaan istuvia mielenosoittajia vastaan.


Tällä hetkellä Unioninkadun päässä Varsapuistikon kohdalla on käynnissä tiesulku, jolla Elokapina vaatii Marinin hallitusta julistamaan Suomeen ilmastohätätilan ja ryhtymään toimiin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi heti. Poliisi purki ensin sulkua ottamalla kiinni useita mielenosoittajia, mutta siirtyi sitten suihkuttamaan mielenosoittajia pippurisumutteella.


Elokapina katsoo Marinin hallituksen epäonnistuneen riittävissä ilmastotoimissa ja vaatii ilmastohätätilan julistamista. Tällä hetkellä 200 mielenosoittajaa on katkaissut liikenteen Helsingin Unioninkadulla Varsapuistikon kohdalla. Kyseessä on osa Extinction Rebellionin kansainvälistä kapina-aaltoa, ja syksyn aikana vastaavanlaista kansalaistottelemattomuutta nähdään myös ainakin 15 muussa maassa.


Elokapinan ennakkotiedote Syyskapinasta (1.10.-7.10.)


Kuusi Elokapinan aktivistia liimasi kätensä Helsingin Aleksanterinkadun H&M-liikkeen näyteikkunoihin Helsinki Pride-viikon pääpäivänä lauantaina 12.9.2020 iltapäivällä, suosittuun shoppailuaikaan. Aleksanterinkadun lisäksi siihen osallistuttiin laajasti myös virtuaalisesti sosiaalisessa mediassa. Aktivistit olivat ikkunoissa, kunnes poliisi irrotti heidät. Kauppaa vastapäätä oli samaan aikaan mielenosoitus Queerkapina: Viherpesulle ja pinkkipesulle seis!, johon osallistui noin sata ihmistä.


Protestoijat sulkivat Mannerheimintien Eduskuntatalon kohdalla asettumalla tielle seisomaan perjantaina 14.8.2020 klo 12.15.

lehdistötiedote
09.08.2020

Seuraa Facebookista päivittyviä oheis- ja tukitapahtumia!