Jokainen on tervetullut mukaan Elokapinaan.


Luomme aktiivisesti turvallisempia tiloja rodullistetuille, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville, vammaisille, maahanmuuttajille ja muille marginalisoiduille ihmisille. Pystymme luomaan kaikille oikeudenmukaista maailmaa vain, jos kaikki voivat olla sen luomisessa yhdenvertaisesti mukana.

Kieltäydy hyväksymästä nykyistä katastrofikehitystä ja tule mukaan kapinaan. Meidän on tehtävä tämä yhdessä. Me tarvitsemme sinua. Maailma tarvitsee sinua.


Tule mukaan

Näitä askeleita seuraamalla saat tarvittavat tiedot, jotka mahdollistavat toimimisesi osana Elokapinaa.

 1. Mukaan Elokapinaan, Osa 1

  Mukaan Elokapinaan, osa 1: Perehdytys on ensimmäinen askel Elokapinan toimintaan osallistumisessa. Perehdytyksessä käsittelemme mitä tiede sanoo eko- ja ilmastokriisistä, kuulet Elokapinan strategiasta, arvoista ja periaatteista, tutustut erilaisiin tapoihin toimia liikkeessä sekä tapaat muita elokapinallisia. Osallistuminen ei sido mihinkään. Perehdytyksiä järjestetään säännöllisesti Helsingissä ja etänä sekä välillä myös muilla paikkakunnilla. Voit osallistua näistä mihin vain, autamme sinua sen jälkeen pääsemään mukaan omalla paikkakunnallasi.

  Tulevat perehdytykset
  Miksi kapinoimme
  Arvot ja periaatteet
  Vaatimukset
  Katso tallenne perehdytyksestä

 2. Mukaan Elokapinaan, Osa 2

  Mukaan Elokapinaan, osa 2: Kansalaistottelemattomuus­koulutus antaa sinulle tarvittavat tiedot ja taidot osallistua Elokapinan aktioihin. Koulutuksessa kuulet kansalaistottelemattomuuden perusteista, väkivallattoman suoran toiminnan teoriasta ja käytännöstä sekä Elokapinan toimintatavoista. Koulutus on hyvä käydä vaikka ei aikoisi itse toteuttaakkaan kansalaistottelemattomuutta. Koulutukseen voi osallistua käytyään Mukaan Elokapinaan, osan 1. Koulutus ei sido mihinkään vaan mukaan voi tulla myös vain tutustumaan ja oppimaan. Kansalaistottelemattomuus­koulutuksia järjestetään säännöllisesti Helsingissä ja etänä sekä välillä myös muilla paikkakunnilla.

  Tulevat koulutukset
  Toiminnan konsensus

 3. Toiminta

  Näkyvin osa Elokapinaa ovat aktiot, mutta toimintaa on myös niiden välillä. Voit tulla osaksi Elokapinaa kotipaikkakuntasi paikallisryhmässä sekä kansallisissa työryhmissä ja yhteisöryhmissä. Ryhmien toimintaan pääset osallistumalla Mukaan Elokapinaan osaan 1: perehdytys.

  Paikallisryhmät
  Työryhmät
  Yhteisöryhmät