Uutiset

Elokapina järjestää mielenilmauksen Helsingin keskustassa sijaitsevissa kauppakeskuksissa perjantaina 25.11. kello 17 alkaen. Vaadimme loppua ekokriisiä kiihdyttävälle ylikulutukselle, joka uhkaa hyvän elämän edellytyksiä maapallolla. Päättäjien on kannettava vastuunsa ja ryhdyttävä välittömiin toimiin, jotta kulutusperäiset päästöt saadaan laskuun. Väkivallaton ja rauhanomainen performanssi haluaa muistuttaa päättäjiä ylikulutuksen synkistä seurauksista pukeutumalla mustiin.

Metsäliikkeen ja Elokapinan aktivistit osoittivat mieltä Eduskunnan täysistuntosalin yleisölehterillä kesken EU:n ennallistamisasetusehdotusta koskevaa välikysymyskeskustelua. Mielenosoittajat nousivat seisomaan ja näyttivät kansanedustajille banderollia: “Aiotteko todella pysäyttää luontokadon?” Eduskunnan turvahenkilöt poistivat rauhallisesti käyttäytyneet mielenosoittajat hetken kuluttua.

Elokapina on tänään klo 8:00 aloittanut mielenosoitukset UPM:n, Metsä Groupin ja Stora Enson pääkonttoreilla Espoossa ja Helsingissä. Mielenosoittajat ovat estäneet kulun konttoreiden pääsisäänkäynneistä. Jokaisella konttorilla on noin 20–30 mielenosoittajaa. Muutamat mielenosoittajista ovat liimautuneet kiinni sisäänkäyntien pintoihin, suurin osa istuu rauhallisesti.

lisää uutisia

Tapahtumat

Elokapinan blogi

Kuva Elokapinan blogin yläosasta tekstillä 'Ajatuksia ilmastokriisin aikakaudella'

Lue lisää Elokapinan kuulumisia blogista.

Lue lisää

Lisäksi Elokapinalla on tilit Instagramissa ja Twitterissä.