Uutiset

Metsähallituksen hakkuut ovat meneillään Lopella valtion omistamissa Keihäsjärven metsissä. Elokapinan Metsäkapina ja Luonto-Liiton metsäryhmä ovat paikalla seuraamassa tilannetta ja dokumentoimassa hakattavaksi aiotun metsän luontoarvoja.

Elokapinan Sissiviljelijät ovat ryhtyneet muuttamaan raitiovaunupysäkkiä Pölyttäjäpysäkiksi keskiviikkoaamuna 18.5. klo 10 Helsingin keskustassa Luonnontieteellisen museon edustalla osoitteessa Pohjoinen Rautatienkatu 13. Tempauksen tarkoituksena on nostaa esiin tietoa hyönteis- ja pölyttäjäkadosta sekä luonnon monimuotoisuuden heikentymisestä. Sissiviljelijät vaativat kaupunkeihin pölyttäjäystävällisempiä viheralueita, jotka samalla tukevat luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä. 

Osana Elokapinan Ylikulutuskapinaa järjestetään viikonlopun aikana moninaista toimintaa. Kansalaistorille nousee Kapinakeskus, joka luo tilaa puheille, esityksille ja kohtaamisille. Launtaina järjestetään perheille suunnattu Lastenkapina ja sunnuntaina Helsingin kaduilla kulkee taideperformanssi Veriprikaati. Ylikulutuskapina jatkuu Luontokato-infopisteellä Töölönlahden tapahtumapuistossa 16.–18.5.

lisää uutisia

Tapahtumat

Elokapinan blogi

Kuva Elokapinan blogin yläosasta tekstillä 'Ajatuksia ilmastokriisin aikakaudella'

Lue lisää Elokapinan kuulumisia blogista.

Lue lisää

Lisäksi Elokapinalla on tilit Instagramissa ja Twitterissä.