Liikenne on toiseksi suurin kasvihuonekaasujen päästölähde Euroopassa. Lähes kolme neljännestä liikenteen päästöistä tulee maaliikenteestä. Suomessa ajetaan autolla enemmän kuin EU:ssa keskimäärin. Meidän on vähennettävä autoilua etenkin kaupungeissa.

Elokapinan sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat vaativat, että Suomi kiirehtii kaikista fossiilisista polttoaineista irtautumistaan ja luopuu välittömästi kaikista Venäjän fossiilisista polttoaineista.

Elokapina pysäyttää liikenteen jo toista kertaa tiistaina Helsingissä. Toinen mielenilmaus on ajoradalla Etelärannan ja Etelä-Esplanadin risteyksessä. Ensimmäinen mielenilmaus purettiin Pohjois-Esplanadilla kello 16.28, jolloin poliisi antoi poistumiskäskyn vain 15 minuuttia mielenilmauksen alettua ja mielenilmaus siirtyi jalkakäytävälle ilman kiinniottoja. Nyt käynnissä oleva mielenilmaus saattaa johtaa kiinniottoihin. Molemmat mielenilmaukset ovat osa Elokapinan tänään...

Tiedote, vapaa julkaistavaksi heti

Ympäristöliike Elokapinan melojat estivät Queen Elizabethin lähdön Hernesaaren laiturista 25.9.2019 ja viivyttivät laivaa noin tunnin ajan Lauttasaarenselällä, kunnes poliisi lopetti mielenilmauksen. Mielenilmaukseen osallistuneita yhdeksää melojaa syytettiin niskoittelusta, ja oikeudenkäynti oli yli kaksi ja puoli vuotta myöhemmin, 23.5.2022. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi eilen maanantaina melojat 20 päiväsakkoon niskoittelusta.

Metsähallituksen hakkuut ovat meneillään Lopella valtion omistamissa Keihäsjärven metsissä. Elokapinan Metsäkapina ja Luonto-Liiton metsäryhmä ovat paikalla seuraamassa tilannetta ja dokumentoimassa hakattavaksi aiotun metsän luontoarvoja.

Elokapinan Sissiviljelijät ovat ryhtyneet muuttamaan raitiovaunupysäkkiä Pölyttäjäpysäkiksi keskiviikkoaamuna 18.5. klo 10 Helsingin keskustassa Luonnontieteellisen museon edustalla osoitteessa Pohjoinen Rautatienkatu 13. Tempauksen tarkoituksena on nostaa esiin tietoa hyönteis- ja pölyttäjäkadosta sekä luonnon monimuotoisuuden heikentymisestä. Sissiviljelijät vaativat kaupunkeihin pölyttäjäystävällisempiä viheralueita, jotka samalla tukevat luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä. 

Osana Elokapinan Ylikulutuskapinaa järjestetään viikonlopun aikana moninaista toimintaa. Kansalaistorille nousee Kapinakeskus, joka luo tilaa puheille, esityksille ja kohtaamisille. Launtaina järjestetään perheille suunnattu Lastenkapina ja sunnuntaina Helsingin kaduilla kulkee taideperformanssi Veriprikaati. Ylikulutuskapina jatkuu Luontokato-infopisteellä Töölönlahden tapahtumapuistossa 16.–18.5.