Syömälakko ilmastokriisin, Fortumin ja Suomen omistajaohjauspolitiikan vuoksi


Elokapina kuvaa vappuaattona Eduskuntatalolla performatiivisen videon, jossa karnevalistisesti suon eliöiksi pukeutuneet aktivistit jakavat huoltaan turpeennoston raskaista vaikutuksista hauraaseen ja monimuotoisuudeltaan köyhtyvään suoluontoon. Video kuvataan samanaikaisesti tapahtuvan turvealan yrittäjien moottorimarssin yhteydessä, jossa vaaditaan, että turve luokiteltaisiin uusiutuvaksi energianlähteeksi. Materiaali julkaistaan myöhemmin samana iltapäivänä Elokapinan sosiaalisissa medioissa.


Fortumin toiminta ilmastotoimien viivyttelijänä on häpeäksi Suomelle. Suomen valtio on Fortumin pääomistajana suurimmassa vastuussa yhtiön toiminnasta. Fortumin johto ei ansaitse vastuuvapautta tämänpäiväisessä yhtiökokouksessa.


Elokapina järjestää tänään perjantaina klo 10 alkaen mielenilmauksia Helsingissä, Tampereella ja Joensuussa. Mielenilmaisut järjestetään voimassaolevaa 6 hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen, ja toteutetaan ensisijaisesti niin että niihin osallistujat istuvat yksin ajoradalla.


Elokapinan mielenosoittajat kerääntyvät tänään tiistaina klo 10 alkaen mielenilmauksiin Helsingissä mm. Mannerheimintielle, Kaivokadulle ja Pohjoisrantaan. Mielenosoitukset järjestetään voimassaolevaa 6 hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen. Mielenilmaisut toteutetaan ensisijaisesti niin että mielenosoittajat istuvat yksin ajoradalla.


Elokapina järjesti paneelikeskustelun ilmastouutisoinnista maanantaina 12.4. Tilaisuus oli jatkoa maaliskuussa alkaneelle #kirjoitakriisistä -kampanjalle, joka peräänkuuluttaa median vastuuta ilmastokriisin uutisoimisessa.


Elokapina järjestää paneelikeskustelun ilmastouutisoinnista maanantaina 12.4. klo 9-10.30. Tilaisuus on jatkoa maaliskuussa alkaneelle #kirjoitakriisistä -kampanjalle, joka peräänkuuluttaa median vastuuta ilmastokriisin uutisoimisessa.