Elokapinan Metsäkapinan ja Luonto-Liiton metsäryhmän aktivistit ovat kartoittaneet Suomussalmen Yli-Vuokin virkistysmetsän ja sen lähialueiden metsien jäkälä-, sammal- ja kääpälajistoa kesän ja syksyn 2022 aikana. Suojelemattomilta alueilta on löytynyt runsaasti uhanalaista, silmälläpidettävää ja vanhan metsän indikaattorilajistoa. Metsäkapina ja Luonto-Liiton metsäryhmä vaativat Metsähallitusta suojelemaan virkistysmetsän alueet ja lähialueiden muut luontoarvoiltaan merkittävät valtio-omisteiset...

Liikenne on toiseksi suurin kasvihuonekaasujen päästölähde Euroopassa. Lähes kolme neljännestä liikenteen päästöistä tulee maaliikenteestä. Suomessa ajetaan autolla enemmän kuin EU:ssa keskimäärin. Meidän on vähennettävä autoilua etenkin kaupungeissa.

Elokapinan sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat vaativat, että Suomi kiirehtii kaikista fossiilisista polttoaineista irtautumistaan ja luopuu välittömästi kaikista Venäjän fossiilisista polttoaineista.

Elokapina pysäyttää liikenteen jo toista kertaa tiistaina Helsingissä. Toinen mielenilmaus on ajoradalla Etelärannan ja Etelä-Esplanadin risteyksessä. Ensimmäinen mielenilmaus purettiin Pohjois-Esplanadilla kello 16.28, jolloin poliisi antoi poistumiskäskyn vain 15 minuuttia mielenilmauksen alettua ja mielenilmaus siirtyi jalkakäytävälle ilman kiinniottoja. Nyt käynnissä oleva mielenilmaus saattaa johtaa kiinniottoihin. Molemmat mielenilmaukset ovat osa Elokapinan tänään...

Tiedote, vapaa julkaistavaksi heti

Ympäristöliike Elokapinan melojat estivät Queen Elizabethin lähdön Hernesaaren laiturista 25.9.2019 ja viivyttivät laivaa noin tunnin ajan Lauttasaarenselällä, kunnes poliisi lopetti mielenilmauksen. Mielenilmaukseen osallistuneita yhdeksää melojaa syytettiin niskoittelusta, ja oikeudenkäynti oli yli kaksi ja puoli vuotta myöhemmin, 23.5.2022. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi eilen maanantaina melojat 20 päiväsakkoon niskoittelusta.

Metsähallituksen hakkuut ovat meneillään Lopella valtion omistamissa Keihäsjärven metsissä. Elokapinan Metsäkapina ja Luonto-Liiton metsäryhmä ovat paikalla seuraamassa tilannetta ja dokumentoimassa hakattavaksi aiotun metsän luontoarvoja.