Elokapina järjestää mielenilmauksen Helsingin keskustassa sijaitsevissa kauppakeskuksissa perjantaina 25.11. kello 17 alkaen. Vaadimme loppua ekokriisiä kiihdyttävälle ylikulutukselle, joka uhkaa hyvän elämän edellytyksiä maapallolla. Päättäjien on kannettava vastuunsa ja ryhdyttävä välittömiin toimiin, jotta kulutusperäiset päästöt saadaan laskuun. Väkivallaton ja rauhanomainen performanssi haluaa muistuttaa päättäjiä ylikulutuksen synkistä seurauksista pukeutumalla mustiin.

Metsäliikkeen ja Elokapinan aktivistit osoittivat mieltä Eduskunnan täysistuntosalin yleisölehterillä kesken EU:n ennallistamisasetusehdotusta koskevaa välikysymyskeskustelua. Mielenosoittajat nousivat seisomaan ja näyttivät kansanedustajille banderollia: “Aiotteko todella pysäyttää luontokadon?” Eduskunnan turvahenkilöt poistivat rauhallisesti käyttäytyneet mielenosoittajat hetken kuluttua.

Elokapina on tänään klo 8:00 aloittanut mielenosoitukset UPM:n, Metsä Groupin ja Stora Enson pääkonttoreilla Espoossa ja Helsingissä. Mielenosoittajat ovat estäneet kulun konttoreiden pääsisäänkäynneistä. Jokaisella konttorilla on noin 20–30 mielenosoittajaa. Muutamat mielenosoittajista ovat liimautuneet kiinni sisäänkäyntien pintoihin, suurin osa istuu rauhallisesti.

Elokapina on tänään klo 7:45 aloittanut mielenilmauksen Kemin Sahasaarentiellä Metsä Groupin tehtaan rakennustyömaan pääportin edustalle. Mielenilmaus estää kulun tehtaan rakennustyömaalle. Paikalla on 30 mielenosoittajaa, joista osa istuu ajoradalla ja osa on noussut tielle pystytettyjen puisten kolmijalkojen päälle.

Elokapina osoittaa mieltään kauppakeskus Redin päivittäistavarakauppaketjuissa tänään klo 15. Mukana on noin 150 mielenosoittajaa. Väkivallaton ja rauhanomainen mielenilmaus kohdistuu päivittäistavarakauppaketjuihin sekä poliittisiin päättäjiin.

Elokapinan mielenosoittajat ovat katkaisseet liikenteen Helsingin Mannerheimintiellä Eduskuntatalon edessä tänään torstaina 6.10. klo 17 alkaen. Liikenne on katkaistu molempiin suuntiin. Elokapina on varautunut päästämään hälytysajoneuvot mielenosoituksen läpi Kansalaistorin puoleiselta kaistalta.

Luontokatokapina alkaa tänään 5.10. keskiviikkona Pikkuparlamentin puistossa klo 16. Tapahtuma on matalan kynnyksen mielenosoitus, jossa mielenosoittajat tapaavat toisiaan musiikin ja keskustelun äärellä.

Elokapinan Metsäkapinan ja Luonto-Liiton metsäryhmän aktivistit ovat kartoittaneet Suomussalmen Yli-Vuokin virkistysmetsän ja sen lähialueiden metsien jäkälä-, sammal- ja kääpälajistoa kesän ja syksyn 2022 aikana. Suojelemattomilta alueilta on löytynyt runsaasti uhanalaista, silmälläpidettävää ja vanhan metsän indikaattorilajistoa. Metsäkapina ja Luonto-Liiton metsäryhmä vaativat Metsähallitusta suojelemaan virkistysmetsän alueet ja lähialueiden muut luontoarvoiltaan merkittävät valtio-omisteiset...