Elokapina järjestää paneelikeskustelun ilmastouutisoinnista maanantaina 12.4. klo 9-10.30. Tilaisuus on jatkoa maaliskuussa alkaneelle #kirjoitakriisistä -kampanjalle, joka peräänkuuluttaa median vastuuta ilmastokriisin uutisoimisessa.


Liikenteen pysäytyksen tarkoituksena oli nostaa puheenaiheeksi Pyyryväissuon arvokkaan alueen turmeleminen ja käynnissä oleva ympäristötuho laajemminkin. Protestissa todistettiin erittäin vakava ja yllättävä vaaratilanne. Kuorma-auton kuljettaja jatkoi ajamista ajoneuvon edessä olevista elokapinallisista huolimatta. “En meinannut millään uskoa, että se ei pysähdy”, kertoo kuorma-auton edessä seissyt Jalmari Suutari.

lehdistötiedote
02.03.2021

Elokapina kutsuu mediatoimijoita vuoropuheluun totuudenmukaisesta ilmastojournalismista


Elokapinan järjesti maanantaina 1.3.2021 mielenilmauksen Sanomatalolla vaatien mediataloilta ilmastokriisin kattavampaa ja totuudenmukaista uutisointia. Mielenilmaus oli kolmiosainen, monitaiteinen performanssi, joka aloitti samalla Elokapinan #kirjoitakriisistä -kampanjan, johon kuuluu kevään aikana toteutuva mielenilmausten sarja eri puolilla Suomea.


Elokapinan mielenosoittajat kerääntyvät parhaillaan mielenosoitukseen Sanomatalon edustalle vaatimaan mediataloilta ilmastokriisin kattavampaa ja totuudenmukaista uutisointia. Mielenilmaus aloittaa Elokapinan #kirjoitakriisistä -kampanjan, johon kuuluu kevään aikana toteutuva mielenilmausten sarja eri puolilla Suomea.


Elokapinan tämänpäiväinen mielenosoitus maa- ja metsätalousministeriön maatalousosaston edessä Helsingissä päättyi klo 14. Mielenosoittajia oli paikalla satakunta. Mukanaan heillä oli muun muassa lokakuisesta Unioninkadun mielenosoituksesta tuttu keltainen jolla, sekä tankillinen Vantaanjoesta nostettua ruskehtavan sameaa vettä, jonka laatuun maatalouden ravinnevalumat vaikuttavat. Mielenosoitus loppui poliisille ilmoitetussa aikataulussa, ja sujui loppuun asti rauhallisesti.


Tänä aamuna klo 8:50 Elokapinan mielenosoittajat katkaisivat liikenteen Maa- ja metsätalousministeriön maatalousosaston edessä osoitteessa Mariankatu 9, Helsinki. Mielenosoituksella haastetaan nykymuotoista EU:n yhteisen maatalouspolitiikan, CAPin (Common Agricultural Policy) uudistusta, joka on ilmastotavoitteiden näkökulmasta täysin riittämätön. Mielenosoittajia on paikalla 80. Mielenosoitus on rauhanomainen, ja liikenteen katkaisu tapahtui yhteistyössä Helsingin poliisin kanssa.


Sommer Ackerman Elokapinan Helsingin paikallisryhmästä meni sunnuntaina 15.11. klo 12 alkaen Kampintorilla nälkälakkoon Euroopan parlamentin 23.10. hyväksymän EU:n maatalouspolitiikkareformin, CAP:in, vuoksi. Hän kutsuu perusterveitä ihmisiä lyhyisiin maksimissaan 24 tunnin pituisiin solidaarisuusnälkälakkoihin ilmastokestävän ja luonnon monimuotoisuutta tukevan maatalouspolitiikan puolesta. Ackerman suosittelee konsultoimaan lääketieteen ammattilaisia ennen solidaarisuusnälkälakkoon ryhtymistä.


Elokapina katsoo että OC-sumutteen käyttö ei ollut poliisilain mukaista vähimmän haitan ja suhteellisuuden periaatetta noudattavaa voimankäyttöä. Mielenosoittajat istuivat rauhallisesti Kaisaniemenkadulla ja yksiselitteisesti tehokkain ja lievin mahdollinen keino poliisin tehtävän suorittamiseksi olisi ollut fyysinen siirtäminen ja kiinniotto. Poliisin resurssipula ei ole hyväksyttävä syy tuottaa tarpeetonta kipua rauhanomaisille mielenosoittajille.