Uutiset


Elokapina kuvaa vappuaattona Eduskuntatalolla performatiivisen videon, jossa karnevalistisesti suon eliöiksi pukeutuneet aktivistit jakavat huoltaan turpeennoston raskaista vaikutuksista hauraaseen ja monimuotoisuudeltaan köyhtyvään suoluontoon. Video kuvataan samanaikaisesti tapahtuvan turvealan yrittäjien moottorimarssin yhteydessä, jossa vaaditaan, että turve luokiteltaisiin uusiutuvaksi energianlähteeksi. Materiaali julkaistaan myöhemmin samana iltapäivänä Elokapinan sosiaalisissa medioissa.


Fortumin toiminta ilmastotoimien viivyttelijänä on häpeäksi Suomelle. Suomen valtio on Fortumin pääomistajana suurimmassa vastuussa yhtiön toiminnasta. Fortumin johto ei ansaitse vastuuvapautta tämänpäiväisessä yhtiökokouksessa.


Elokapina järjestää tänään perjantaina klo 10 alkaen mielenilmauksia Helsingissä, Tampereella ja Joensuussa. Mielenilmaisut järjestetään voimassaolevaa 6 hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen, ja toteutetaan ensisijaisesti niin että niihin osallistujat istuvat yksin ajoradalla.

Tapahtumat

Elokapinan blogi

Kuva Elokapinan blogin yläosasta tekstillä 'Ajatuksia ilmastokriisin aikakaudella'

Lue lisää Elokapinan kuulumisia blogista.

Lisäksi Elokapinalla on tilit Instagramissa ja Twitterissä.