Elokapina pysäyttää liikenteen jo toista kertaa tiistaina Helsingissä. Toinen mielenilmaus on ajoradalla Etelärannan ja Etelä-Esplanadin risteyksessä. Ensimmäinen mielenilmaus purettiin Pohjois-Esplanadilla kello 16.28, jolloin poliisi antoi poistumiskäskyn vain 15 minuuttia mielenilmauksen alettua ja mielenilmaus siirtyi jalkakäytävälle ilman kiinniottoja. Nyt käynnissä oleva mielenilmaus saattaa johtaa kiinniottoihin. Molemmat mielenilmaukset ovat osa Elokapinan tänään päättyvää Utopiakapinaa. Sen keskeisimpänä viestinä Elokapina vaatii nykyisen kaltaisesta elämää tuhoavasta tulevaisuudesta luopumista ja uudenlaisen kestävän kulttuurin ja elämäntavan omaksumista. Mielenilmauksissa tiistaina oli yhteensä noin 100 elokapinallista.

Aiemmasta iltapäivän katumielenilmauksesta poiketen nyt käynnissä oleva mielenilmaus on tunnelmaltaan synkkä. Synkkyydellä kuvataan lohduttomia tulevaisuudennäkymiä, joihin nykyinen laajaan ylikulutukseen ja globaalin etelän hyväksikäyttöön perustuva utopiamme johtaa. Elokapina huomauttaa, että viime päivien uutisointi on tehnyt selväksi, kuinka elintärkeää ilmasto- ja ympäristötoimien tekeminen on. Helleaallot, kuivuus ja arktisen alueen sulaminen ovat suoria seurauksia elämäntavastamme.

“Nykyinen elämäntapamme tuhoaa terveytemme, ympäristön ja tulevaisuutemme. Ainoa järkevä vaihtoehto on vaatia parempaa maailmaa”, huomauttaa Anders Brandt kadulta.

Elokapinan mukaan nykyelämäntapamme perustuu absurdiin harhaan loputtomasta kasvusta ja rajattomista resursseista, vaikka se esitetään neutraalina ja rationaalisena. On aika kyseenalaistaa tämän yhteiskunnan oikeutus, Elokapinasta vaaditaan.

Kuvia mediaa varten kootaan tänne: https://photos.elokapina.fi/s/3etjcols0y/21-6-2022

Mediakontakti: [email protected]