Elokapinan mielenosoittajat estivät tänään rahtiliikenteen kulun UPM:n Kymin sellutehtaalle. Mielenosoitus alkoi kello 9.00 jälkeen aamulla ja kesti yli 12 tuntia. Kymin tehtaiden mielenosoitus on päättynyt; poliisi otti kiinni 39 mielenosoittajaa.

Uruguaylaiset ympäristöaktivistit aloittivat oman mielenosoituksensa noin kello 18.30 Suomen aikaan UPM:n uudella sellutehtaalla Paso de los Torosissa. Uruguaylaisten mielenosoitus kesti muutaman tunnin. Elokapina ja uruguaylaiset aktivistit tukevat toistensa vaatimuksia UPM:n sellukolonialismin lopettamisesta ja selluteollisuuden rakennemuutoksesta.

“Merkittävää tässä päivässä oli se, että uruguaylaiset tekivät tiesulun UPM:n sellutehtaalle samaan aikaan toisella puolella maailmaa. Myös rakentavat keskustelut työntekijöiden ja paikallisten kanssa vahvistivat käsitystä, että jaamme samoja huolenaiheita. Työntekijöiden oikeuksien polkemista, liikahakkuita, veden tuhlausta ja sellukolonialismia todella vastustetaan ympäri maailmaa,” kertoo Kymin tehtaiden mielenosoitukseen osallistunut Theo Levlin.

Aikasempi tiedotteemme Kymin tehtaiden mielenosoituksesta: https://elokapina.fi/news/press-release/2023/05/22/mielenosoittajat-tukkivat-liikenteen-upmn-kymin/

Kuvia media käyttöön: https://photos.elokapina.fi/s/1vu55p9t2p/22-05-2023


Kuvat lehdistölle

Yhteydenotot: [email protected]