Räväköistä mielenosoituksistaan tunnettu Elokapina järjestää paneelikeskustelun metsäteollisuuden oikeudenmukaisesta siirtymästä maanantaina 13.11. klo 17‒19 Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa. Paneelia voi seurata myös suoratoistona Elokapinan sometileillä.

Paneelissa keskustelevat metsäteollisuuden yritysvastuun asiantuntija ja saamelaisaktivisti Inka Musta , Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala , Metsäliikkeen aktivisti Emma Kähkönen , Metsäsektorin oikeudenmukainen siirtymä (ForTran) -hankkeen tutkija Teppo Hujala sekä metsäteollisuuden tutkija PHOENIX-hankkeesta, Jakob Donner-Amnell. Lisäksi kuullaan kommenttipuheenvuoro Sahateollisuus ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Anniina Kostilaiselta.

“Elokapina on oikeassa haastaessaan metsäteollisuutta oikeudenmukaiseen kestävyyssiirtymään, jossa on huomioitava paitsi työntekijöiden pärjääminen, myös tämän päivän lasten ja tulevien sukupolvien elämänedellytykset”, sanoo paneelin alustaja Mari Pantsar , Koneen Säätiön Metsä puolella -hankkeen muutosjohtaja.

Yleensä Elokapina on julkisuudessa vastakkain suurten selluyhtiöiden tai Metsähallituksen kanssa. Nyt haluamme keskustella muiden metsäalan toimijoiden ja tutkijoiden kanssa”, kertoo väitöskirjatutkija ja Elokapinan aktivisti Otto Snellman , joka toimii paneelin fasilitaattorina.

Paneelia järjestänyt Noora Oksa avaa Elokapinan näkemystä keskustelun teemasta:

“Tarvitsemme metsäteollisuutta, joka ei kiihdytä luontokatoa tai kuumenna ilmastoa ja joka on sosiaalisesti oikeudenmukaista. Erityisen tärkeää on turvata alkuperäiskansojen, työntekijöiden ja paikallisyhteisöjen oikeudet ympäri maailmaa. Suomen suurimpien metsäyhtiöiden tuotanto ja toiminta ei nykyisellään täytä näitä ehtoja, vaikka firmat kovasti muuta väittävät.”

Seuraa paneelia suoratoistona Facebookissa, Instagramissa ja Ex-Twitterissä: @elokapina.

YouTubessa: @elokapinaextinctionrebelli2974.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/344843331365631


Yhteydenotot:
[email protected]