Elokapinan joulukuussa alkanut mielenosoitus Viiankiaavan suolla Sodankylässä on yhä käynnissä. Viikonlopun aikana Elokapina pysäytti AA Sakatti Mining Oy:n koeporauksia 24. kerran mm. saunomalla.

Maanantaina 11.3. Elokapinan mielenosoitus Viiankiaavalla on yhä käynnissä. Viikonlopun aikana 30 mielenosoittajaa pysäytti koeporauksia ja polttoainekuljetuksia suolla.
Poliisi otti kiinni seitsemän mielenosoittajaa sekä hajotti ja takavarikoi luonnonsuojelualueella kulkevan jäätien keskelle pystytetyn saunan. Purkamistilanteessa kahdelle mielenosoittajalle aiheutui palovammoja.

“Viiankiaapa ei voi puolustaa itseään kaivosyhtiöitä vastaan ja siksi meidän on toimittava. Nykylainsäädännön mukaan Viiankiaavalle ei saisi perustaa kaivosta, mutta AA Sakatti Mining jatkaa silti koeporauksia tavoitteenaan romuttaa Suomen luonnonsuojelulainsäädäntö.
Aiomme jatkaa Viiankiaavan puolustamista, kunnes kaivossuunnitelmat perutaan ja kaikki Suomen suojelualueet on pysyvästi ja oikeasti suojeltu”, kommentoi saunasta putkaan joutunut Jakob Wartiovaara.

Elokapina ilmoittaa mielenosoitusten jatkuvan perjantaihin 15.3. asti, jolloin myös AA Sakatti Miningin porauslupa alueella päättyy.


Yhteydenotot:
[email protected]