Elokapinalla on tällä hetkellä paikallisryhmät Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Rovaniemellä, Oulussa, ja Joensuussa. Jos paikkakuntasi ei vielä löydy listalta, voit perustaa paikallisryhmän milloin vain seuraamalla alla olevia ohjeita.

Elokapinan Yhteisö & kasvu -työryhmä tarjoaa tukea ryhmän kokoamiseen, paikallisryhmän perustamiseen ja toiminnan ensiaskeliin. Ota rohkeasti yhteyttä: yhteiso@elokapina.me

Paikallisryhmän perustaminen pähkinänkuoressa

 1. Lue läpi XR:n periaatteet ja vaatimukset.

 2. Kerää muutama kiinnostunut kaveri yhteen. Voit myös aloittaa ketjun Elokapinan Basen #paikallisryhmät-osiossa muiden paikkakunnallasi vaikuttavien löytämiseksi.

 3. Järjestä paikkakunnallasi avoin tapaaminen, sukupuuttopuhe tai infotilaisuus, jossa perustatte paikallisryhmän.

 4. Kerää tilaisuudessa ihmisten yhteystiedot yhteydenpitoa varten.

 5. Kutsu paikallisryhmä koolle ja valitkaa keskuudestanne yhteyshenkilö(t) kansallisen organisaation suuntaan viestimiseksi.

 6. Ilmoita paikallisryhmästänne kansalliselle koordinointiryhmälle osoitteessa info@elokapina.me tai Basessa nimimerkeille @ktr-koord.

 7. Luo yhteydenpitoa varten sähköpostiosoite. Saatte käyttöönne paikkakunta@elokapina.me -muotoisen osoitteen ja nettisähköpostin käyttäjätunnukset pyytämällä näitä Basen ylläpidolta, joka löytyy nimimerkillä @XRyllapito. Vaihtoehtoisesti voitte tehdä oman osoitteen. Esimerkiksi monien aktivistien käyttämät protonmail- tai tutanota-postit ovat ylläpidon suosittelemia.

 8. Luo paikallisryhmälle turvallinen sisäisen viestinnän alusta.
  1. Paikallisryhmän alueet Basessa. Ottamalla yhteyttä ylläpitoon tai sähköpostilla yllapito@elokapina.me saatte omat avoimet ja suljetut alueet Basen paikallisryhmät-alueelle. Kokouspöytäkirjojen tallentamista yms. varten saatte samalla tunnukset Cloud-pilvipalveluun.
  2. Wire-pikaviestisovellus: ohje Wire-tunnusten luomiseen.
 9. Organisoitukaa työryhmiin tai projektiryhmiin. Ohje itseorganisoitumiseen.

 10. Kapinoi!

Hyödyllisiä linkkejä:

Tutoriaalit Elokapinan Basessa