Jos paikkakunnaltasi ei vielä löydy paikallisryhmää, voit perustaa paikallisryhmän milloin vain seuraamalla alla olevia ohjeita.

Elokapinan Yhteisö & kasvu -työryhmä tarjoaa tukea ryhmän kokoamiseen, paikallisryhmän perustamiseen ja toiminnan ensiaskeliin. Ota rohkeasti yhteyttä: [email protected]

Paikallisryhmän perustaminen pähkinänkuoressa

 1. Lue läpi XR:n periaatteet ja vaatimukset.

 2. Kerää muutama kiinnostunut kaveri yhteen. Voit myös aloittaa ketjun Elokapinan Basen #paikallisryhmät-osiossa muiden paikkakunnallasi vaikuttavien löytämiseksi.

 3. Järjestä paikkakunnallasi avoin tapaaminen, sukupuuttopuhe tai infotilaisuus, jossa perustatte paikallisryhmän.

 4. Kerää tilaisuudessa ihmisten yhteystiedot yhteydenpitoa varten.

 5. Kutsu paikallisryhmä koolle ja valitkaa keskuudestanne yhteyshenkilö(t) kansallisen organisaation suuntaan viestimiseksi.

 6. Ilmoita paikallisryhmästänne kansalliselle koordinointiryhmälle osoitteessa [email protected] tai Basessa nimimerkeille @ktr-koord.

 7. Luo yhteydenpitoa varten sähköpostiosoite. Saatte käyttöönne [email protected] -muotoisen osoitteen ja nettisähköpostin käyttäjätunnukset pyytämällä näitä Elokapinan ylläpidolta, joka löytyy nimimerkillä @xryllapito niin Elementistä, Basesta kuin Telegraminkin kautta.

 8. Luo paikallisryhmälle turvallinen sisäisen viestinnän alusta.
  1. Paikallisryhmän alueet Basessa. Saatte omat avoimet ja suljetut alueet Basen paikallisryhmät-alueelle. Kokouspöytäkirjojen tallentamista yms. varten saatte samalla tunnukset Cloud-pilvipalveluun.
  2. Elokapinan sisäisessä viestinnässä käytetään yleisimmin Element-pikaviestintä sen tietoturvallisuuden vuoksi. Saat myös paikallisryhmälle omat huoneet @xryllapito-käyttäjältä. Jos et ole vielä tutustunut sisäisiin viestintäkanaviin, saat niistä lisätietoa perehdyttäjiltä, kouluttajilta sekä yhteisö ja kasvu -työryhmältä.
 9. Organisoitukaa työryhmiin tai projektiryhmiin. Ohje itseorganisoitumiseen.

 10. Kapinoi!

Hyödyllisiä linkkejä:

Palvelut paikallisryhmille

Tutoriaalit Elokapinan Basessa