Nälkälakko tulevaisuuden puolesta -aktio Helsingin Kansalaistorilla 10.–21.8.2020 herätti laajaa huomiota. Kolme elokapinallista oli nälkälakossa vaatiakseen hallitukselta konkreettisia ilmastotoimia ja suoraa puhetta ilmastotieteestä. Nälkälakko noteerattiin mediassa ja sosiaalisessa mediassa hyvin.

Ilmastonälkälakko tavoitti myös hallituksen sikäli, että ympäristöministeri Krista Mikkonen vieraili protestissa. Mielenilmauksessa vierailivat myös ilmastolakia valmisteleva erityisasiantuntija Elina Vaara ja ulkoministeriön ilmastosuurlähettiläs. Vuoropuhelua tapahtui myös jatkuvasti kansalaisten ja lakkolaisten välillä, koska nälkälakkoilijat olivat koko lakon ajan Kansalaistorilla teltoissa.

Yhdentenätoista nälkälakkopäivänä joukko nimekkäitä vaikuttajia asettui tukemaan nälkälakkoa: muun muassa kosmologi Syksy Räsänen, tutkijatohtori Janne M. Korhonen, kansanedustaja Anna Kontula (vas.), maailmapolitiikan professori Teivo Teivainen, filosofian professori, kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren (sd.), kansanedustaja Mai Kivelä (vas.) ja ylilääkäri Carina Wallgren-Pettersson.  Nälkälakon aikana järjestettiin tukimielenosoitus, uusien iltoja, Sukupuuttopuheita, väkivallattoman suoran toiminnan koulutuksia, kokouksia, keskustelutilaisuuksia, Eläinkapinaa, taidetta ja empatiakahvilatoimintaa. 12 päivän ajan Elokapinan yhteisö nautti omasta tilasta keskellä kaupunkia ja tarjosi läsnäolollaan nälkälakkoaktiolle vuorokauden ympäri tarvittavaa tukea.


Mediajuttuja nälkälakosta:


Nälkälakko-blogi
Lakkolaiset kirjoittivat itse tapahtumista myös blogia Voima-lehden Häiriköt-päämajaan.
Voit lukea blogia Voiman sivuilla.

Täältä löydät myös Instagram-videon Nälkälakon päättymispäivästä.