Haluatko tukea sumutettuja aktivisteja oikeudenkäyntikuluissa? Hallinto-oikeus on 26.1. kumonnut Helsingin poliisin mielivaltaisen kiellon kerätä rahaa ilmastoaktivistien oikeudenkäyntikuluihin. Niinpä Helsingin poliisin pahoinpitelemät mielenosoittajat ovat nyt aloittaneet pienkeräyksen oikeudenkäyntikulujensa kattamiseksi. Voit lahjoittaa keräykseen joko tilisiirrolla tai MobilePaylla!

Huom! Pienkeräyksen sallittu enimmäismäärä 10,000€ on tullut ennätysajassa (alle vuorokaudessa!) täyteen ja keräys on siksi päätetty ke 31.01.2024 klo 12.00. Osallistuneita lahjoittajia on yhteensä yli 600kpl – kiitos kaikille lahjoittajille tuesta ja solidaarisuudesta!

Tilaa päivitykset sumutusoikeudenkäynnin etenemisestä ja mahdollisista tulevista rahoituskampanjoista sähköpostiisi:

Tilaa päivitykset


Keräyskohteet ja tavoitemäärä

Keräyksen tavoitemääränä on 10,000€, joka on Suomessa myös pienkeräysten maksimimäärä. Tällä katetaan rikosasiassa R 22/4140 asianomistajien asianajokustannuksia, joita ennakoidaan olevan n. 10,940€ (sen jälkeen kun niistä on vähennetty vakuutusyhtiöiden korvaama osa). Oikeudenkäynnissä on mukana 15 asianomistajaa.

Mikäli kaikkia kerättyjä varoja ei voida käyttää yllämainittuun ensisijaiseen keräystarkoitukseen, käytetään ylijäävä osuus muihin Elokapinan toimintaan tai toiminnan tukemiseen liittyvien oikeudenkäyntien kustannuksiin mukaan lukien oikeusavustamisesta koituneet kustannukset.

Rahankeräyksen muut tiedot

Rahankeräysluvan numero on RA/2024/132. Rahankeräyksen järjestävät asianomistajat Till Sawala, Tuulia Reponen ja Ville Saarinen. Voit ottaa yhteyden sähköpostitse osoitteeseen [email protected].