Kasvipohjaisella ruoantuotannolla hillittäisiin ilmastonmuutosta ja pandemioita sekä pelastettaisiin lukemattomia eläimiä.

Eläinkapina toteuttaa performatiivisen aktion perjantaina 18.6.2021 klo 16.00 Helsingissä kävelykadulla Keskuskatu 3 kohdalla. Aktio ilmoitetaan poliisille.

Suoraa videota on katsottavissa klo 16.00 alkaen Eläinkapinan Instagram-tilillä. Aktion aikana/jälkeen on nähtävillä postauksia ja video myös muissa sosiaalisen median kanavissa.

Instagram: @elainkapina

Facebook: Eläinkapina - Animal Rebellion Finland

Twitter: @AnimalRebelFI

Eläinkapinan aktiossa sadunkertoja kutsuu kadulla kulkevat ihmiset kuuntelemaan tarinaa. Eläimiä näyttelevät ihmiset ilmestyvät yleisön joukosta. Ensin tarinan eläimet ovat iloisia ja tekevät lajilleen tyypillisiä asioita kaikessa rauhassa. Sitten suuret yritykset ja valehtelevat hallitukset tulevat ja eläimet kaatuvat yksi ryhmä kerrallaan kuolleina maahan.

“Ensin ne hakivat mehiläiset, enkä tehnyt mitään, koska en ollut mehiläinen. Mitäs pienistä!

Sitten ne hakivat lehmät, enkä tehnyt mitään, koska en ollut lehmä. Maitoa kyllä tulee ikävä!”

Eläimet heräävät kuitenkin henkiin, kun siirrytään kasvipohjaiseen ruoantuotantoon.

Älä anna tämän olla satua!

Performanssilla Eläinkapina tahtoo tehdä näkyväksi ruoantuotannon yhteyden ilmastokriisiin ja pandemioihin. Eläinkapina vaatii, että hallituksen ja median tulee kertoa ruokajärjestelmän perinpohjaisen muutoksen tarpeesta. Ilmastokriisistä puhuttaessa ei voi sivuuttaa eläintuotannon vaikutusta planeettamme metsien häviämiseen, merien lajikatoon, biodiversiteetin vähenemiseen, pandemioihin ja ilmanlaatuun. Hallituksen on luotava sitova lainsäädäntö hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. Tämä ei voi tapahtua ilman siirtymistä kestävämpään kasvipohjaiseen ruoantuotantojärjestelmään.

Tieteilijät ovat varoittaneet jo vuosien ajan, että luonnon hyväksikäyttö, metsien tuhoaminen, villieläinkauppa ja globaali tehomaatalous/karjankasvatus aiheuttaa ihmisille myös terveysriskin tautien levitessä ihmisiin muista eläimistä. Kuitenkaan pandemioiden, biodiversiteettikadon, ilmastonmuutoksen ja eläinteollisuuden yhteyksistä ei puhuta juuri lainkaan.

“En haluaisi enää kuulla, että vanhemmat sukupolvet torppaavat nuorempien aloitteita vegaanisen ruoan saamiseksi kouluihin tai siitä, miten kaloja katoaa meristä tai miten tehomaataloutta kyseenalaistamatta tuetaan. Haluan kuulla, että tuetaan kasvisperäisen ravinnon viljelyä ja muuta tuotantoa, että Suomi on osa tämän hetkistä kehitystä pois lihan ja maidontuotannon valta-asemasta”, sanoo performanssiin osallistunut Hanna.

Eläinkapina on Elokapinan sisarliike, joka käyttää väkivallatonta kansalaistottelemattomuutta ja muita kansalaistoiminnan muotoja. Eläinkapina koostuu tavallisista ihmisistä, jotka vaativat muutosta. Eläinkapina haluaa Suomen siirtyvän oikeudenmukaisen kestävään kasvipohjaiseen ruoantuotantojärjestelmään. Eläinkapina on lajisorron vastainen liike, jolla on yhteinen visio muutoksesta. Eläinkapina haluaa luoda yhteiskunnan, joka suojelee kaikkien eläinlajien oikeutta elää.

Eläinkapina on juuri julkaissut avoimen kirjeen hallitukselle: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=315979920011530&id=106238877652303&sfnsn=mo

https://twitter.com/animalrebelfi/status/1401883801878511620?s=21

Performanssi ja aktio ovat osa Elokapinan Kesäkapinaa, joka alkoi 16.6.2021.