Elokapina jatkaa mielenosoitusta viikonlopun yli uudessa sijainnissa, ja keskittyy nyt kouluttamaan lisää ihmisiä mukaan protestiin.

Elokapinan torstai-iltapäivällä alkanut mielenosoitus siirtyi perjantai-iltana kahdeksan jälkeen Mannerheimintieltä rauhallisissa merkeissä Unioninkadulle. Mielenosoittajat pystyttivät Unioninkadulle uuden tiesulun ja yöpyivät paikalla.

“Päätimme lähteä Mannerheimintieltä viikonlopun ajaksi löydettyämme kompromissin virkavallan kanssa. Siirrymme lähemmäksi Senaatintorilla sijaitsevaa Kapinakeskusta, jossa koulutamme kiinnostuneita mukaan Elokapinaan”, kertoo mielenilmauksessa mukana ollut Melisa Yasav.

Perjantaipäivän aikana kansanedustajat eri puolueista vierailivat paikalla keskustelemassa Elokapinan mielenosoittajien kanssa. Ympäristöministeri Krista Mikkonen vieraili protestissa iltapäivällä. Osapuolet keskustelivat mm. siitä vastaako hallituksen viestintä ja nykyiset politiikkatoimenpiteet Suomen kansainvälisiä ilmastovelvoitteita ja entisestään pahentunutta ilmastokriisin tilannekuvaa. Keskustelun tuloksena ministeri Mikkonen lupasi viedä Elokapinan avoimen kirjeen hallitukselle ensi viikon keskiviikkona pidettävään kokoukseen.

“Kriisin vakavuuden huomioon ottaen tämä ei kuitenkaan ole millään muotoa riittävä vastaus hallitukselta. Jatkamme protestiamme määrätietoisesti ja väkivallattomasti kunnes hallitus ottaa vaatimuksemme aidosti käsittelyyn”, toteaa Elokapinan mediayhteyshenkilö Lauri Autere.

Elokapina järjestää Kapinakeskuksella ja tiesuluillaan koulutuksia, joissa uudet ja toiminnasta kiinnostuneet oppivat harjoittamaan kansalaistottelemattomuutta turvallisesti. Viikonlopun aikana nähdään myös rennompaa ohjelmaa mm. musiikin, tanssiesitysten ja keskusteluiden merkeissä.

“Nyt on hyvä aika huolehtia toistemme hyvinvoinnista ja toivottaa uudet tervetulleeksi mukaan. Pysymme kaduilla, ja samalla valmistaudumme kasvattamaan toimintaa tulevien päivien aikana. Valmiutemme kiinniottoihin ei ole väistynyt”, jatkaa Autere.

Elokapinan Kesäkapinan on tarkoitus jatkua kunnes hallitus vastaa Elokapinan esittämiin vaatimuksiin. 

Mielenosoittajat ovat sitoutuneet harjoittamaan väkivallatonta kansalaistottelemattomuutta protestiksi hallituksen riittämättömille ilmastoimille. Mielenosoittajat katsovat tämän olevan oikeasuhtainen ja tilanteen vakavuuden kanssa linjassa oleva tapa vaatia inhimillisempää politiikkaa Suomen valtiolta.


Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:

media@elokapina.me