Mielenosoittajat tukkivat tänään kello 8 pääkonttorin liimautumalla aulan kulkuportteihin, sekä asettumalla useamman sisäänkäynnin eteen keskeyttäen yhtiön johdon aamun. Mielenosoitukseen osallistui 60 ihmistä ja tilanteesta on tallenne Elokapinan sosiaalisissa medioissa. Poliisi purki pääkonttorin sisällä olleen mielenosoituksen kello 8.30, ja mielenosoitus ulkopuolella jatkui yhteisymmärryksessä poliisin kanssa kello 10.15 asti. Kulkuportteihin liimautuneet kolme mielenosoittajaa otettiin kiinni.

Mielenosoittajat ovat huolissaan UPM:n luonnon kantokyvyn ylittävästä toiminnasta.

Mielenosoituksessa vaadittiin, että

  1. Puunkäyttöä on vähennettävä! Vaadimme UPM:n johdolta linjausta, jossa he tunnustavat tosiasiat: suuret hakkuumäärät ja yhtiön harjoittaman bulkkituotannon jatkaminen eivät ole enää mahdollisia. Metsäteollisuuden tulee käyttää vähemmän raaka-ainetta sekä valmistaa siitä arvokkaampia ja pitkäikäisempiä tuotteita. Vaadimme UPM:aa aloittamaan rakennemuutosohjelman valmistelut, jossa yhtiö perustelee uskottavasti, millä keinoin he alkavat kehittää toimintaansa kestävään suuntaan kaikkialla maailmassa.
  2. Työntekijöiden oikeuksia on kunnioitettava! Rakennemuutosohjelman olennaisena osana UPM:n on välittömästi aloitettava oikeudenmukaisen siirtymän ohjelman suunnittelu yhdessä työntekijöidensä kanssa. UPM:n on lopetettava työntekijöiden oikeuksien loukkaaminen.

  3. UPM:n kannettava vastuunsa hiilinieluista ja luontokadosta! Metsäteollisuuden tulee noudattaa muusta teollisuudesta tuttua saastuttaja maksaa -periaatetta ja osallistua suojelun ja ennallistamisen rahoittamiseen Suomessa. UPM:n tulee kantaa vastuunsa 30% suojelutavoitteen saavuttamiseksi sekä suojelemalla omia maitaan että osallistumalla rahallisesti suojeluun.

Mielenosoituksen ensimmäinen tiedote löytyy Elokapinan nettisivuilta.

Kuvia mielenosoituksesta median käyttöön: https://photos.elokapina.fi/s/3646374y5w/16-5


Kuvat lehdistölle

Yhteydenotot: [email protected]