A-ryhmä, Aurora Hki, Elokapina, Emilia ja Hallituksenkaatobileet muodostivat koalition Petteri Orpon (kok) hallituksen ajamaa politiikkaa vastaan, painottaen ihmisten ja luonnonvarojen riiston kietoutuvan yhteen. Mielenilmaus keräsi jopa 750 osallistujaa katkaisten joksikin aikaa Meritullinkadun etelänsuuntaisen liikenteen.

Historiallinen koalitio järjestäytyi vastustamaan eriarvoistavaa ja luonnonvaroja köyhdyttävää politiikkaa

Mielenosoituksen järjestäjät peräänkuuluttivat tapahtumassa yhteistyön merkitystä. Nyt järjestetty tapahtuma oli ensimmäinen vasemmisto- ja ympäristöliikkeiden yhteistyössä järjestämä protesti, jossa korostettiin ihmisen ja luonnonvarojen riiston kietoutuvan yhteen. Mielenosoitus oli kerännyt myös joukon tukijoita, jotka olivat Aseistakieltäytyjäliitto, Debt4Climate, Metsäliike, RiseUp4Rojava, SitVas, Vapaa liikkuvuus, Varisverkosto, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat ja Vihreät nuoret.

Mielenosoituksen järjestäjät muistuttivat, että hallituksen suunnittelema talouspolitiikka on epäreilua, ja heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin kohdistuvien leikkauksien olevan väkivaltaisia. Lisäksi hallitusohjelmaan kirjatut ilmasto- ja ympäristöpoliittiset toimet ovat räikeän riittämättömiä sekä ristiriidassa tieteellisen tiedon kanssa. Budjettiriihen ollessa käynnissä mielenosoittajat esittivät hallitukselle seuraavat vaatimukset: sosiaaliturvaan suunniteltujen leikkausten peruminen, työntekijöiden lakko-oikeuden säilyttäminen, metsien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu, sekä turvapaikkapolitiikan inhimillistäminen.

Poliisi keskeytti Meritullinkadun etelänsuuntaisen liikenteen

Mielenosoituskulkue marssi Säätytalolta Kirkkokatua pitkin Mariankadulle ja sieltä edelleen Aleksanterinkadun kautta Meritullinkadulle, johon mielenosoittajat jäivät kuuntelemaan puheita. Mielenosoituksen takia poliisi pysäytti Meritullinkadun etelänsuuntaisen liikenteen. Noin tunnin kuluttua mielenosoittajat jatkoivat matkaa Senaatintorille, johon mielenosoitus päättyi.


Kuvat lehdistölle

Yhteydenotot: [email protected]