Elokapina palaa kesän tullen kaduille, jotta yhteiskuntamme ymmärtäisi miten vakava nykytilanne on, ja jotta toimisimme tilanteen vakavuuden edellyttämällä tavalla.

YK:n pääsihteerin mukaan ihmiskunta käy itsetuhoista kamppailua maapallomme luontoa vastaan. Suomi ja 33 muuta maata on haastettu Europan ihmisoikeustuomioistuimeen liian vähäisistä päästövähennystoimista. Lapset ja nuoret ympäri maailmaa ovat heräämässä siihen todellisuuteen että heidän käsiin ollaan jättämässä kuoleva planeetta, ja käyvät oikeutta tulevaisuutensa turvaamiseksi.

Uusin tutkimus pitää mahdollisena että ilmakehässä on jo niin paljon hiilidioksidia, että nykyisillä hiilidioksiditasoilla ei ole enää mahdollista rajata lämpenemistä alle 2,0 asteen. Kahden ja kolmen asteen lämpenemisen välillä miljardin ihmisen asuinalueet muuttuvat Saharan kaltaiseksi äärimmäisen kuumuuden alueeksi, joka on kelvotonta ihmiselämälle, ja jokainen asteen kymmenys pahentaa tilannetta eksponentiaalisesti. Tämä voi tapahtua vuoteen 2050 mennessä.

Yhdysvaltain laivaston tutkijoiden mukaan ilmaston muuttaminen ja sen tietoinen salliminen on itsessään äärimmäistä, laajaa ja jatkuvaa väkivaltaa. Kuumentamalla ilmastoa teollistuneet maat käyvät tosiasiallisesti oikeuttamatonta sotaa kuihtuvilla maa-alueilla asuvia ihmisiä kohtaan. Kansanmurhatutkijat kutsuvat ilmastokriisiä nykyjärjestelmän ja sen valtaapitävien aiheuttamaksi joukkosurmaksi.

Meillä ei ole mitään oikeutta jatkaa ilmaston kuumentamista ja turmella muiden kansojen elinolosuhteita.

Suomen on lopetettava osallisuutensa tulevien sukupolvien joukkosurmaan, ja näytettävä muille suuripäästöisille valtioille mallia.

Silti Suomen valtio aikoo jatkaa ilmaston kuumentamista vielä 14 vuoden ajan, vuoteen 2035 asti. Samaan aikaan Suomi ylittää nykymenolla Pariisin sopimuksen mukaisen hiilibudjettinsa neljässä vuodessa.

Heräävätkö suomalaiset poliitikot tähän tilanteeseen? Hallituksen puoliväliriihen lehmänkaupat tarvittavista lisäpäästövähennyksistä osoittavat, että ei hyvältä näytä. 

Kesällä nousemme kapinaan

Kesäkapinan mielenilmaisuilla vaadimme, että hallitus julistaa ilmastohätätilan ja aloittaa kriisitiedotuksen tosiasioiden kertomiseksi ilmastokriisistä suomalaisille. Lisäksi vaadimme, että Suomi lopettaa ilmaston kuumentamisen niin pian kuin mahdollista, ja että hallitus laittaa lopun suomalaisten harjoittamalle luonnonvarojen ylikulutukselle. Lue lisää Kesäkapinan vaatimuksista. Lue myös Elokapinan yleisvaatimukset.

Vaadimme tätä kaikkea varjellaksemme luontoa ja metsiä, havupuitamme ja talviamme, jotka muuten menetämme. Vaadimme tätä kaikkea auttaaksemme globaalissa etelässä eläviä kanssaihmisiämme. Vaadimme tätä kaikkea myös omaksi itsepuolustukseksemme.

Tule mukaan näyttämään että ihmisinä ymmärrämme tilanteen äärimmäisen vakavuuden ja sen mitä on vaakalaudalla, ja että kansalaisina olemme valmiit toimimaan sen mukaisesti, harjoittaen väkivallatonta kansalaistottelemattomuutta.

Tule mukaan vaatimaan radikaalia muutosta

1. Tule koulutukseen

Elokapina järjestää ennen Kesäkapinaa kansalaistottelemattomuuskoulutuksia, perehdytyksiä ja muita tilaisuuksia, joissa käydään läpi Elokapinan toimintaperiaatteita ja annetaan tarkemmat tiedot miten päästä mukaan Kesäkapinaan. Koulutuksista saat lisätietoa seuraamalla Elokapinan Facebook-sivua tai Instagramia.

Tapahtumia on runsaasti kalenterissa lähiviikoille, valitse sinulle sopivin!

Voit myös ilmaista kiinnostuksesi muihin tuleviin koulutuksiin lähettämällä sähköpostia: [email protected] – olemme sinuun yhteydessä!

2. Vieraile Kapinakeskuksessa

Elokapinan Kapinakeskus nousee Helsinkiin, Senaatintorille 16.6. Kapinakeskuksessa järjestetään erilaisia kiinnostavia tapahtumia. Olet tervetullut nauttimaan ohjelmasta ja tutustumaan muihin kapinallisiin. Lisätietoa Kapinakeskuksen tapahtumista saat pian julkaistavan Facebook-tapahtuman kautta.

3. Lahjoita

Haluatko kapinoida elämän puolesta, mutta et pysty osallistumaan kesäkapinaan? Voit tukea Elokapinan toimintaa ja kesäkapinaa rahallisesti Elonvaalijat ry:n pienkeräyksen kautta. Lahjoitukset käytetään Kesäkapinan telttoihin, tekniikkaan ja muihin tapahtumiin liittyviin kustannuksiin.

Lisätietoa ja ohjeet lahjoittamiseen löydät Elonvaalijoiden sivuilta.

Median edustaja: Lisätietoja sähköpostiosoitteesta [email protected]