Mielenilmaus osoittaa tyytymättömyyttä Petteri Orpon (kok) hallituksen kurjistavaa leikkauspolitiikkaa, armotonta siirtolaispolitiikkaa sekä kestämättömiä ilmasto- ja monimuotoisuustoimia kohtaan. Mielenilmaus esittää budjettiriihelle seuraavat vaatimukset: sosiaaliturvaan suunniteltujen leikkausten peruminen, työntekijöiden lakko-oikeuden säilyttäminen, metsien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu, sekä turvapaikkapolitiikan inhimillistäminen.

Mielenilmaus kurjistuspolitiikkaa ja luonnon köyhdyttämistä vastaan

Vasemmisto- ja ympäristöliikkeen toimijat ovat yhdistäneet voimansa järjestäessään mielenilmauksen Petteri Orpon (kok) hallituksen oikeistolaista, ihmistä ja luontoa kohtaan vihamielistä politiikkaa vastaan. Mielenilmauksessa yhdistyvät vaatimukset kohdistuvat hallitusohjelman tavoitteisiin, jotka toteutuessaan kasvattavat sosiaalista eriarvoisuutta, vauhdittavat Suomen luonnon köyhtymistä sekä ilmastonmuutosta, sekä heikentävät työntekijöiden järjestäytymisoikeutta.

Vaadimme:

1. Leikkauksia ja kurjistamista vastaan – hallitus, pois meidän lompakolta! Leikkaukset sosiaaliturvaan on lakkautettava. Orpon hallitus leikkaa köyhiltä ja antaa sen verohelpotuksina rikkaille, vaikka tarvitsemme päinvastaista kehitystä.

2. Näpit irti lakko-oikeudesta! Meillä on oikeus taistella toimeentulomme puolesta. Emme suostu lakko-oikeuden rajoittamiseen, vaan haluamme vahvistaa työntekijöiden mahdollisuutta puolustaa oikeuksiaan, ja vastustaa hallituksen ja elinkeinoelämän ajamia kurjistamispyrkimyksiä.

3. Loppu luonnon riistolle – metsät ja monimuotoisuus etusijalle. Rikkaita ja suuryrityksiä hyödyttävä sekä ilmastokriisiä kiihdyttävä kapitalistinen ympäristöpolitiikka on tullut tiensä päähän. Vaadimme oikeudenmukaista siirtymää kohti merkittävästi matalampia hakkuumääriä. Tehometsätalous alas, hiilinielut ylös ja 30 % Suomen pinta-alasta suojeluun!

4. Turvapaikka on oikeus – elämä ei ole poliittinen pelinappula! Vastustamme hallituksen rasistista siirtolais- ja rajapolitiikkaa. Vaadimme ennen vuotta 2017 turvapaikkaa hakeneille välitöntä lupaa elää Suomessa. Turvapaikan hakemista ja perheenyhdistämistä on helpotettava, ja karkotukset maihin, joissa vainon ja kuoleman riski on akuutti, on lopetettava.

Yli 2400 osallistujaa

Mielenilmaus on kerännyt paljon huomiota jo ennakkoon, ja yli 2400 henkilöä on osoittanut kiinnostusta tapahtumaa kohtaan sen Facebook-sivulla. Mielenilmaus on marssimuotoinen: kulkue kokoontuu klo 15 Säätytalolle, josta marssitaan yhdessä Mariankadun budjettiriihen ohi Senaatintorille. Ohjelmassa on mm. puheita järjestäjiltä ja tukijoilta sekä vierailijoilta. Tapahtumajärjestäjät ennakoivat mielenilmauksen kasvavan suurmielenosoitukseksi. Väkivallaton ja päihteetön mielenosoitus on kaikille avoin ja sen järjestäjinä toimivat A-ryhmä, Aurora Hki, Elokapina, Emilia ja Hallituksenkaatobileet. Lisäksi mielenilmausta tukevat Aseistakieltäytyjäliitto, Debt4Climate, Metsäliike, RiseUp4Rojava, SitVas, Vapaa liikkuvuus, Varisverkosto, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat ja Vihreät nuoret.

Tapahtuman lisätiedot: https://fb.me/e/3Od0yb4Xl


Yhteydenotot:
[email protected]