Tiedote 3.3.2022, vapaa julkaistavaksi heti


Pirkanmaan käräjäoikeus on 3. maaliskuuta antanut tuomionsa 14.8.2021 Tampereella järjestettyä Elokapina-mielenosoitusta koskevassa asiassa. Käräjäoikeus on todennut yhteensä 12 aktivistin syyllistyneen niskoitteluun poliisia vastaan, mutta jättänyt nämä tuomitsematta rangaistukseen. Päätöksen perusteena on se, että aktivistien kärsimä vapaudenmenetys näiden tultua poliisin kiinniottamiksi on ollut niin pitkäkestoinen, että rangaistuksen tuomitseminen sen lisäksi olisi ollut epätarkoituksenmukaista.  

Elokapina pitää hyvänä kehityksenä sitä, että kapinalliset jätettiin tuomitsematta sakkoihin, mutta puolustaa jatkossakin oikeutta osoittaa mieltä ilmastokriisin vakavuuden edellyttämällä tavalla ilman rikosseuraamusten uhkaa. 

Syyttäjä vaati kullekin aktivistille sakkorangaistusta. Tuomiosta on mahdollista valittaa ylempään oikeusasteeseen.